6 oefeningen die trainers elke dag doen om fit te blijven

08 Nov 2022

6 oefeningen die trainers elke dag doen om fit te blijven

Heb je een trainingsplateau bereikt? Wordt het uitvoeren van dezelfde oude routine muf? Hoe het ook zij, het is altijd motiverend om dingen te veranderen en te zien wat anderen doen om in vorm te blijven. Variatie is tenslotte het kruid van het leven! We hebben met experts in de fitnesswereld gepraat om erachter te komen wat de beste oefeningen zijn die trainers doen om fit te blijven.

Maak je klaar voor een grote fitspo en trek die sneakers aan, want nadat je dit hebt gelezen, ben je klaar om naar de sportschool te gaan.

Jacquie Smith

Als u op zoek bent naar lichaamsversterkende oefeningen die uw lichaamsbouw verbeteren, staat Jacquie Smith, een gecertificeerde gezondheidscoach en fitnessinstructeur voor integratieve voeding en gespecialiseerd in barre-, yoga- en pre-/postnatale trainingen, voor u klaar. Ze zegt over haar dagelijkse topkeuzes: "[Ze] zijn ongelooflijk krachtig in het opbouwen van kracht in het bovenlichaam terwijl ze tegelijkertijd je buik en onderrug aanspreken. Ze zullen elke training naar een hoger niveau tillen."

Planken

fitnessvrouw die planken maakt in haar keuken

Om de eerste dagelijkse oefening van Smith op te zetten, moeten je handen recht onder je schouders zijn en je voeten op heupbreedte van elkaar. Rijd achteruit met je hielen en zorg ervoor dat je heupen in lijn blijven met je schouders. Trek je buikspieren in om je core echt te activeren tijdens deze oefening.

Push-ups

vrouw die buiten push-ups doet

Om de volgende favoriete beweging van Smith goed uit te voeren, plaatst u uw handen iets breder dan uw schouderbreedte. Je ellebogen zouden naar de zijkanten moeten rijden. Voel je vrij om de beweging uit te voeren op de bovenkant van je dijen (met je voeten bij elkaar en knieën gebogen), of voor een extra uitdaging, met je benen gestrekt.

GERELATEERD: 5 eenvoudige oefeningen voor thuis om in de beste vorm te blijven

Tyler Read, NASM-CPT

Vervolgens deelt Tyler Read, NASM-gecertificeerde trainer en oprichter van PTPioneer.com, een website gericht op loopbaanadvies voor aspirant-personal trainers, "misschien wel de beste waar-voor-je-geld" oefeningen voor het onder- en bovenlichaam met ons hij vindt het heerlijk om regelmatig te doen. Hij legt uit dat wanneer je je volledige bewegingsbereik voor beide bewegingen gebruikt, je een leuke atletische en mobiliteitsboost krijgt.

Verhaal gaat verder

Squatten

man die squats doet, een van de oefeningen die trainers doen om fit te blijven

Maak je klaar om elke spier in je onderlichaam te activeren met een van Read's go-to-oefeningen, squats. Wanneer u gewichten in deze oefening opneemt, stabiliseert u uw hele lichaam, inclusief de samentrekkingen van het bovenlichaam en de kern.

Om een ​​squat uit te voeren, plaats je eerst je voeten iets breder dan je heupen. Draai vervolgens je heupen naar achteren en hurk neer door op je knieën te buigen. Zorg ervoor dat je romp boven een hoek van 45 graden blijft en dat je knieën parallel aan je tenen blijven. Gebruik beide voeten om jezelf weer omhoog te duwen, waarbij je je quads en bilspieren activeert om terug te keren naar de startpositie.

GERELATEERD: Bijwerkingen van slechts 5 minuten per dag sporten

Optrekken

pull-ups

Pull-ups zijn de volgende in onze topoefeningen die trainers elke dag doen om fit te blijven. Read legt uit dat deze beweging zich richt op de grote spieren in je bovenrug door je schouders, biceps en borst te activeren, afhankelijk van de greepvariatie die je kiest.

Om deze oefening uit te voeren, pak je een optrekstang met een neutrale (meer biceps), bovenhandse (meer lats) of onderhandse (meer biceps en ruitvormige) greep. Knijp je schouders naar achteren en naar beneden terwijl je je armen en latten samentrekt om je lichaam naar de bar te brengen. Trek zo hoog als je kunt omhoog, met als doel je borst naar de bar te brengen. Laat je lichaam vervolgens, met behulp van controle, weer naar beneden zakken.

Tim Liu, C.S.C.S.

Last but zeker not least deelt Tim Liu, C.S.C.S., een online fitness- en voedingscoach, twee ultraproductieve versterkingsoefeningen. De ene is gericht op het strekken van de wervelkolom en het opbouwen van de lats, terwijl de andere de beenkracht verhoogt en de heupen opent. Laten we dus zonder uitstel de zes beste oefeningen bespreken die trainers doen om fit te blijven.

Chin-ups

chin-ups

Liu onthult dat deze oefening zijn ruggengraat een stevige rek geeft en de lats opbouwt. Het is ook een geweldige keuze om kracht en uithoudingsvermogen te behouden.

Om te beginnen pak je de stang iets buiten je schouderbreedte vast; zorg ervoor dat uw handpalmen van uw lichaam af wijzen. Hang aan de bar en duw je schouders naar beneden. Trek vervolgens je lichaam omhoog naar de stang, zodat je kin erboven reikt en de bovenrugspieren en lats samenknijpt. Leun een beetje achterover voordat u uw lichaam weer laat zakken naar de positie waarin u begon.

Dumbbell Walking Lunges

vrouw die dumbbell walking lunges uitvoert, een oefening om van een dikke buik af te komen

Volgens Liu is dit een regelmatige oefening die hij doet "omdat het je benen helpt versterken, je heupen opent en wanneer je het doet voor hogere herhalingen, je krijg er een cardio-effect van."

Houd een halter in elke hand om op te zetten. Breng een been naar voren en plant dat voedsel stevig op de grond. Gebruik controle, laat je lichaam in een uitval zakken en raak die achterste knie op de grond aan. Breng je andere been naar voren om de beweging te herhalen.