Een training van 6 minuten aan de binnenkant van de dijen voor strakke benen

08 Nov 2022

Een training van 6 minuten aan de binnenkant van de dijen voor strakke benen

Sterke, gebeeldhouwde benen betekenen een gezonde jij. Je benen helpen je om van de ene plaats naar de andere te komen, en volgens Harvard Health Publishing helpt het hebben van sterke beenspieren je om met succes activiteiten uit te voeren waar je van houdt, zoals fietsen, wandelen, hardlopen en zwemmen. We zijn hier om de voordelen te delen van het sterk en strak houden van je benen, samen met deze productieve zes minuten durende training aan de binnenkant van de dijen, aangeboden door gecertificeerde gezondheids-, welzijns- en fitnesstrainer Sami Clarke van FORM. Maak je klaar om het overtollige vet weg te smelten en het onderlichaam te voelen branden.

Een studie gepubliceerd in het American Journal of Medicine onthulde dat oudere personen met meer spiermassa een aanzienlijk grotere kans hebben om langer te leven. Volgens Clarke is de zes minuten durende training van de binnenkant van de dijen van FORM een favoriet bij fans, omdat het de klus snel en efficiënt doet en de kracht van je onderlichaam verhoogt. Ze legt uit: "Focus op de binnenkant van de dijen is cruciaal voor het ondersteunen van je andere bewegingen van het onderlichaam terwijl je de benen verstevigt en versterkt. Met onze niet-herhaalde trainingen, wat betekent dat er geen twee keer wordt getraind, zorgt dit voor extra motivatie op die dagen dat je it, om gefocust en aanwezig te blijven tijdens de training! Je kunt nog veel meer van dit soort vinden in de FORM-app!"

FORM is door Clarke ontwikkeld als een one-stop-shop met een verscheidenheid aan productieve trainingen, ademhalingsoefeningen en inspirerende dagelijkse check-ins. Clarke's training van zes minuten aan de binnenkant van de dijen helpt je de sterke, gevormde benen van je dromen te bereiken. Het beste gedeelte? Deze routine neemt slechts zes minuten van uw tijd in beslag, waardoor het gemakkelijk is om zelfs de drukste dagen door te brengen. Dus pak een waterfles, rol je mat uit en laten we stap voor stap de oefeningen voor de binnenkant van de dijen doorlopen.

GERELATEERD: De 5-minuten staande buiktraining voor een sterke kern

Bekijk deze zes minuten durende training aan de binnenkant van de dijen voor strakke benen:

Move #1: kruisbeen-openers

opener-oefening met gekruiste benen

Bij de eerste oefening in deze zes minuten durende training aan de binnenkant van de dijen lig je op je rug met beide benen omhoog naar de hemel. Kruis je rechterbeen over je linker, dan je linkerbeen over je rechter, en open dan beide benen naar de zijkant.

Verhaal gaat verder

Verplaatsing #2: Toe Glute Bruggen

teen glute bruggen

Je blijft op je rug voor deze volgende oefening. Plaats beide voeten op de grond en til je hielen van de vloer. Voer teenbilspierbruggen uit door je heupen naar het plafond te brengen en in je bilspieren te knijpen, en laat je vervolgens weer zakken naar de startpositie.

Verplaatsing #3: Clam Kick rechterkant

clam kick rechterkant

Ga vervolgens op je linkerzij liggen en plaats je linkeronderarm op de grond. Buig je knieën lichtjes en houd ze dicht bij elkaar. Met je rechterbeen nog steeds gebogen, open je het (zoals een schelp zou openen) en schop je je been omhoog naar de lucht.

Verplaatsing #4: Rechter zitten naar binnen dijbeen schoppen

zittende dij binnenkant van het dijbeen

Ga voor deze oefening rechtop zitten, buig je linkerbeen en houd je rechterbeen helemaal recht. Begin met je rechterbeen omhoog te trappen, waarbij je je concentreert op het activeren van je rechter binnendij. Puls gedurende de laatste 25 seconden.

Verplaatsing #5: Clam Kick Linkerkant

clam kick linkerkant

Nu is het tijd voor clam kicks aan je linkerkant. Ga op je rechterzij liggen en plaats je rechteronderarm op de grond. Buig je knieën lichtjes en houd ze dicht bij elkaar. Houd je linkerbeen nog steeds gebogen, open het (zoals een clamshell zou openen) en schop je been vervolgens naar de hemel.

Verplaatsing #6: linker dijbeenschop zitten

linker dijbeen kick zitten

Laatste maar niet de minste, ga weer rechtop zitten. Buig je rechterbeen en houd je been gestrekt. Trap dan je linkerbeen omhoog en activeer je linkerbinnendij. Puls gedurende de laatste 25 seconden.