Op voetbal, wat heb je allemaal nodig?

19 Jan 2023

Op voetbal, wat heb je allemaal nodig?

Ben je van plan om op voetbal te gaan of wil je kind graag gaan voetballen? Er zijn een aantal zaken waar je echt niet zonder kunt. Met het juiste materiaal ga jij goed voorbereid het veld op. Dit zijn 4 items die je echt nodig hebt om te voetballen. 

Goede voetbalschoenen

Goede voetbalschoenen mogen natuurlijk niet ontbreken bij het voetballen. Speciale voetbalschoenen zorgen voor genoeg grip op het grasveld. Ook bescherm je met hoogwaardige voetbalschoenen je voeten tegen eventuele blessures. Er zijn verschillende soorten voetbalschoenen om uit te kiezen. Welke je kiest, hangt af van de ondergrond waarop je speelt. Zo zijn er voetbalschoenen voor zaalvoetbal, voor op natuurgras en op kunstgras. Met voetbalsokken in je voetbalschoenen zorg je ervoor dat je voet niet gaat schuiven in de schoenen. 

Scheenbeschermers voor voetballers

Met scheenbeschermers zorg je voor extra veiligheid tijdens het voetballen. De scheenbeschermers beschermen je schenen tegen trappen van tegenstanders. Door ze te dragen voor kom je pijn en blessures. Wist je dat het verplicht is om scheenbeschermers te dragen tijdens het voetballen? Er zijn zowel harde als zachte scheenbeschermers. Sommige zijn voorzien van extra versteviging. Lees altijd goed de maattabel en meet je schenen goed op voordat je online een bestelling plaatst. De scheenbeschermers mogen niet te klein zijn, want dan loop je alsnog het risico om geraakt te worden. 

Voetbaltenue

Voetbalkleding zorgt ervoor dat je alle bewegingsvrijheid hebt op het veld. Kies voor een materiaal dat vocht snel afvoert. Zo blijf je droog tijdens je training of wedstrijd. Doorgaans worden voetbaltrainingen in je eigen voetbalkleding gespeeld. Zo kan je bijvoorbeeld een voetbaltenue kopen van je favoriete club. Voor wedstrijden draag je een tenue van je eigen club. Bij Voetbalfanshop.nl heb je een ruime keuze uit officiële voetbalkleding van Europese topclubs. 

Comfortabel trainingspak

Een trainingspak is ook echt een must als je op voetbal gaat. Je trekt het trainingspak eenvoudig over je voetbaltenue aan. Zo blijf je voor en na je training lekker warm en ben je snel klaar om te spelen als je aankomt op de club. Na de training nog gezellig wat drinken met je vrienden? Dan is het prettig als je na het douchen een schoon trainingspak aan kunt trekken. 

Extra kleding op koudere dagen

Het is belangrijk dat je spieren goed warm blijven tijdens het sporten. Zo minimaliseer je de kans op vervelende blessures. Zorg op koude dagen dus voor thermokleding als je buiten traint. Met een thermoshirt blijft je romp goed op temperatuur. Is het buiten echt koud? Combineer je thermoshirt dan met een thermobroek zodat jij geen last hebt van het gure weer.