Selena Gomez zegt dat ze niet in elkaar zit: 'Ik wil niet dat mensen ooit naar me kijken en denken dat ze alles heeft'

08 Nov 2022

Selena Gomez zegt dat ze niet in elkaar zit: 'Ik wil niet dat mensen ooit naar me kijken en denken dat ze alles heeft'

Selena Gomez zegt dat ze hoopt dat haar documentaire mensen laat zien dat ze niet alles voor elkaar heeft. (Foto: REUTERS/Mario Anzuoni)

Selena Gomez, 30, vertelde in een recent interview met Jay Shetty over haar reis naar geestelijke gezondheid, raakte bevriend met haar bipolaire stoornis en omarmde het onbekende.

De ontroerende documentaire van de Wondermind-oprichter Selena Gomez: My Mind & Me ging in première op 4 november en laat fans een andere, minder gecomponeerde kant van Gomez zien, iets waar ze heel bewust mee bezig was.

"Ik denk dat ik uiteindelijk echt wilde dat mensen zich realiseerden dat ik echt niet zo in elkaar zit. Dat kan ik wel. En ik voel me nu veel beter. Maar ik wil niet dat mensen ooit naar me kijken en denken dat ze het allemaal. En ze heeft het door, en ze is perfect. Ik wil gewoon iemand zijn waar mensen echt naar toe kunnen lopen en zeggen: 'Hé, ik begrijp waar je doorheen hebt gelopen. Dat deed ik ook'", zei ze op de Doelgerichte podcast.

Gomez zei dat deze herkenbaarheid vooral belangrijk voor haar is omdat ze zich in het verleden onder druk heeft gezet om perfect te lijken.

"Ik had het gevoel dat ik [perfect] moest zijn toen ik, weet je, toen ik door relaties ging, had ik het gevoel dat ik op een bepaalde manier moest zijn. Daarom had ik het in 2016 over mijn lichaam en praten over mijn uiterlijk en praten over hoe, "Oh, iedereen gaat me zien als dit Disney-kind. Niemand zal me serieus nemen." Al die momenten. Dat is een beetje waar, ja, daar kwam alle verwarring voor mij vandaan", zei ze.

Ze vertelt ook over haar bipolaire diagnose en hoe het omarmen van de aandoening als een deel van haar heeft geholpen bij haar genezing.

"Mijn favoriete ding dat ik in de documentaire zeg: 'Ik heb bipolair.' Ik heb ermee leren leven en ik heb er gewoon mijn vriend van gemaakt," zei ze.

Gomez, bij wie in 2019 de diagnose bipolaire stoornis werd gesteld, is een onvermurwbaar voorstander van therapie en is open geweest over het feit dat ze medicijnen gebruikt als onderdeel van haar behandelplan. Toch geeft ze toe dat haar zoektocht naar wat voor haar werkt niet lineair is verlopen.

"Om eerlijk te zijn, ik ben in vier behandelcentra geweest en ik heb veel meningen over afkickklinieken als je wilt. Er is veel waar ik het niet mee eens ben," zei ze.

Verhaal gaat verder

Maar door wat vallen en opstaan ​​heeft ze ontdekt dat het van cruciaal belang is om de realiteit te accepteren van welke situatie ze op dit moment ook meemaakt.

"Maar wat ik wil zeggen is... lessen leren door middel van dialectisch gedrag of cognitieve gedragstherapie, er is iets dat altijd in mij is verankerd tijdens al die verschillende momenten in mijn leven. En dat was altijd om te herkennen wanneer er iets gebeurt voor mij, het accepteren. En toen ik me eenmaal realiseerde dat dit iets was dat niet zou verdwijnen... het was niet iets dat zou worden opgelost door naar deze plaatsen te gaan. Het was meer nog, wat kan ik weten over Ikzelf. Als ik deze weg in ga, word ik getriggerd en ik ken dat gevoel en weet hoe ik het kan vermijden. Ik ga echter naar therapie. Ik slik ook medicijnen waar ik volledig op zit en waar ik van ganser harte in geloof. En het helpt Ik blijf in balans. Maar ik heb er nog steeds mee te maken", zei ze.

Op haar zevende begon Gomez haar carrière in de entertainmentindustrie en heeft ze het grootste deel van haar leven in de schijnwerpers gestaan, waardoor haar zeer persoonlijke reis met haar mentale en fysieke gezondheid een publiek spektakel werd - een ontmoedigende realiteit voor veel kindersterren.< /p>

"Om eerlijk te zijn, ik weet niet anders. Dat is soms echt eng. Het is echt triest. Andere keren is dit wat ik heb gekregen. Dit is het pad dat ik wil blijven bewandelen Ik weet het, elk moment kan ik stoppen en weglopen. Zo ben ik niet opgevoed. Dus misschien als dit later in mijn leven was gebeurd, zou ik een andere uitkomst hebben gehad. Ik moest echt op de harde manier leren hoe om ermee om te gaan ... niet die clickbait geven die mensen willen. Ik doe mijn best om te proberen deze negatieve verhalen of andere mensen die mijn reis illustreren te elimineren. Ik onderbreek ze met mijn waarheid en dat is wat ik altijd zal blijven doen. Ik ben het die controle over mijn verhaal en niemand kan dat veranderen of iets anders zeggen," zei ze.

Door haar documentaire en het delen van meer van haar reis, heeft Gomez veel geleerd over het belang van het omarmen van haar onvolkomenheden en het vinden van triomf temidden van beproevingen.

"Ik zeg altijd dat er een zegen schuilt in het breken. En elk moment dat je in je leven tegenkomt, zelfs als het alleen maar woede op de weg is, is het zo simpel om misschien iemand te verliezen van wie je houdt," zei ze. "Er is geen perfecte manier om te genezen. Er is geen perfecte manier om met iets om te gaan. Het is meer hoe ga ik een beter mens worden?"

Welzijn, ouderschap, lichaamsbeeld en meer: ​​leer de wie achter de hooligan kennen met de nieuwsbrief van Yahoo Life. Meld u hier aan.