Waarom het uitdelen van hapjes en drankjes op stembureaus 'kan zijn wat mensen ervan weerhoudt hun stemrecht op te geven'.

08 Nov 2022

Waarom het uitdelen van hapjes en drankjes op stembureaus 'kan zijn wat mensen ervan weerhoudt hun stemrecht op te geven'.

Pizza to the Polls, een onpartijdige non-profitorganisatie, serveert eten op stembureaus op de verkiezingsdag om kiezers in een goed humeur te houden terwijl ze in lange rijen wachten. (Foto: Pizza to the Polls)

Op de verkiezingsdag, wanneer de verkiezingslijnen lang worden, zijn er organisaties die in actie komen en snacks, drankjes en ander eten bezorgen in gebieden waar kiezers misschien moe worden van het lange wachten dat nodig is om hun stem uitbrengen. Voor deze groepen gaat het om meer dan het bezorgen van heerlijke pizza's aan de kiezers: die pepperonitaart is een manier om degenen die de stembus bezoeken aan te moedigen op koers te blijven en hun stem te laten horen.

"Als het op stemmen aankomt, is het belangrijkste om mensen in het gareel te houden", zegt Amirah Noaman, uitvoerend directeur van Pizza to the Polls, een onpartijdige non-profitorganisatie die in 2016 is opgericht. "Een simpele fles water of een snack kan zijn wat mensen ervan weerhoudt hun stemrecht op te geven."

Noaman vertelt Yahoo Life dat Pizza to the Polls, dat pizza's bezorgt in gebieden waar lange peilingen worden gemeld via hun website, een simpele missie heeft: het bezorgen van pizza's in het hele land ... om stemmen een beetje leuker te maken. "We weten dat stemmen verslavend is", zegt Noaman, "dus een goede ervaring bij de peilingen is cruciaal om toekomstige deelname te verzekeren."

Een simpele fles water of een snack kan ervoor zorgen dat mensen hun stemrecht niet opgeven."Amirah Noaman, Pizza to the Polls

Met de verkiezingsdag om de hoek en de vroege stemming in de meeste gebieden in de VS goed op gang, is het voor velen de hoogste prioriteit om tijd te maken om in mogelijk lange rijen te wachten, vooral degenen die jongleren met verantwoordelijkheden zoals werkschema's, ouderschapstaken en andere verplichtingen.

Omdat burgers de tijd nemen om een ​​van de meest essentiële rechten die ze bezitten uit te oefenen, kan eenvoudig eten en drinken het verschil maken. In feite is het idee om eten te serveren bij de stembureaus een traditie die honderden jaren teruggaat.

"Eten en drinken zijn al eeuwenlang een integraal onderdeel van het stemproces", zegt Clara Sutton, die al meer dan tien jaar vrijwilligerswerk doet op stembureaus, "in het middeleeuwse Engeland kregen kiezers bijvoorbeeld brood en bier om ervoor te zorgen dat ze goed gevoed en gelukkig waren toen ze hun stem uitbrachten."

Verhaal gaat verder

Jaren later, toen Amerika vorm begon aan te nemen, werden in de VS eten en drinken geïntroduceerd als campagnetactiek om degenen die naar de stembus kwamen aan te moedigen de zevende president van de Verenigde Staten, Andrew Jackson, te steunen, die aantrad in 1829.

"Politici realiseerden zich dat ze kiezers konden beïnvloeden door ze te eten te geven", zegt Inez Stanway, een voormalige basisschoolleraar die haar hele carrière besteedde aan het onderwijzen van studenten over het verkiezingsproces en de rijke geschiedenis ervan. "Deze tactiek werd voor het eerst gebruikt bij de presidentsverkiezingen van 1828 toen Jacksons aanhangers de kiezers gratis whisky en cider gaven."

Honderden jaren na Jacksons presidentiële campagne is de traditie nog steeds springlevend. "In sommige opzichten is deze traditie een terugkeer naar de begindagen van de Amerikaanse democratie," zegt Sutton, "toen stemmen een gemeenschapsevenement was en mensen samenkwamen om een ​​maaltijd te delen terwijl ze hun stemrecht uitoefenden."< /p> Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien.

In de drukte van de 21e eeuw kan een simpele snack het verschil maken om ervoor te zorgen dat kiezers in de rij blijven totdat hun stem is uitgebracht. "Lange stemlijnen kunnen voor velen ontmoedigend zijn", zegt Noaman, die uitlegt dat organisaties zoals Pizza to the Polls en anderen werken om de toon op stembureaus te veranderen, niet om de verkiezingsresultaten te beïnvloeden.

Volgens een woordvoerder van Vote.org kunnen lange rijen een enorme hindernis zijn voor mensen wanneer ze tijd willen vrijmaken om te stemmen. In sommige staten hebben kiezers minder methoden om te stemmen en moeten ze persoonlijk stemmen op de verkiezingsdag, wat leidt tot een langere wachttijd. Lange rijen kunnen de kiezers stress op de dag van de verkiezing vergroten, en wanneer stembureaus af en toe de openingstijden van de stembureaus op de verkiezingsdag verkorten, hebben kiezers moeite om het stemmen in te passen in werk- of schoolverplichtingen. De woordvoerder legt uit dat dit soort hindernissen sommige burgers meer treft dan andere en kan worden gezien als een vorm van kiezersonderdrukking.

"Er zijn onevenredig veel sluitingen van opiniepeilingen in gekleurde gemeenschappen", zeggen ze tegen Yahoo Life. "Kiezers van kleur wachten gemiddeld veel langer in de rij dan blanke kiezers."

Andrea Hailey, chief executive officer van Vote.org, vertelt Yahoo Life dat de organisatie, "streeft naar het leuker maken van stemmen voor alle stemgerechtigden, en het verstrekken van eten en drinken aan mensen die in lange stemrijen moeten wachten is een natuurlijke uitbreiding van dat werk."

"Belangrijk is dat het ook humaan is om te doen", voegt Hailey eraan toe over de Vote.org-foodtrucks die een aantal stembureaus bezoeken. "Idealiter zouden kiezers in 30 minuten of minder moeten kunnen stemmen, maar tot die dag komt, zal Vote.org hier zijn om eten en drinken te serveren aan iedereen die betrokken en actieve leden van hun gemeenschap wil zijn ... eten vrachtwagens zullen het probleem van lange rijen niet oplossen, maar Vote.org hoopt dat het het stemmen veiliger en comfortabeler zal maken voor duizenden kiezers in het hele land."

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien.

Dit jaar zullen Vote.org-foodtrucks gemeenschappen in Arizona, Michigan, Nevada en Wisconsin bedienen. Door middel van onderzoek identificeerde Vote.org locaties in deze staten met onevenredig langere rijen, voegde wetten toe die stemmen moeilijker en tijdrovender maakten, of beide.

Maar in sommige staten wordt het als een no-no beschouwd om voedsel uit te delen op stembureaus, ongeacht de bedoeling achter het gebaar.

"We zijn ons ervan bewust dat Georgië wetten heeft aangenomen die externe leveranciers verbieden eten en drinken uit te delen op stembureaus", vertelt Noaman aan Yahoo Life. "Wetten als deze zijn verontrustend omdat we vinden dat iedereen op stembureaus op een veilige en legale manier toegang moet hebben tot voedsel en water."

Maar voorstanders zoals die van Pizza To The Polls zullen zich er niet van laten weerhouden dat onderdrukkende wetten hen ervan weerhouden hun doelen te bereiken. "Deze verkiezingscyclus [nam Pizza to the Polls] een niet-traditionele benadering aan om ervoor te zorgen dat Georgiërs goed gevoed [waren] om de verkiezingen in te gaan door samen te werken met non-profitorganisaties zoals New Georgia Project en The People's Uprising om kiezersregistratie en educatieve evenementen om te zetten in pizzafeestjes", zegt Noaman.

En hun inspanningen om goedkope goedheid te verspreiden, zullen daar niet eindigen. Op de verkiezingsdag zal Pizza to the Polls evenementen organiseren en pizza's bezorgen in de omgeving van Philadelphia, Pennsylvania. Noaman zegt dat het doel van de groep voor 2022 eenvoudig is: "Om de democratie levend te houden - en heerlijk."

{"@context":"https://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Amerikanen komen massaal om vroeg te stemmen","description":"Vote.Org's Andrea Hailey sluit zich aan bij Morning Joe om de inspanningen van haar organisatie om kiezers te registreren voorafgaand aan de tussentijdse verkiezingen en de impact van beperkende stemwetten te bespreken.","thumbnailUrl":"https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/imZ6w0WxLlQE3Iz18CcWjw--~ B/dz0xOTIwO2g9MTA4MDthcHBpZD15dGFjaHlvbg--/https://media.zenfs.com/en/nbcu_713/b3c90169a921533a5d560c6a44a1af39","uploadDate":"2022-11-04T15:32:UrlM","duration":"content" :"https://video.media.yql.yahoo.com/v1/video/sapi/hlsstreams/9ec9d47f-f724-3379-8a6d-1f87710249c8.m3u8?site=lifestyle®ion=US&lang=en-US&devtype=desktop&src=sapi" ,"embedUrl":"https://news.yahoo.com/americans-flocking-vote-early-153234353.html?format=embed","identifier":"9ec9d47f-f724-3379-8a6d-1f87710249c8"}

Welzijn, ouderschap, lichaamsbeeld en meer: ​​leer de wie achter de hooligan kennen met de nieuwsbrief van Yahoo Life. Meld u hier aan.